فهرست مطالب

نشریه پرستاری ایران
پیاپی 28 (پاییز 1380)

  • تاریخ انتشار: 1380/07/11
  • تعداد عناوین: 8
|
  • فاطمه دباغی، هما صادقی، شایسته جهانفر، حمید حقانی صفحه 7
    مقدمه
    زنانی که در دوران بارداری دچار درجات بالایی از اضطراب هستند اکثرا فرزندانی تحریک پذیر و ناآرام که دچار اختلالات خواب و وزن کم هستند، بدنیا می آورند.
    B>
    هدف
    تعیین ارتباط وضعیت روانی -اجتماعی زنان در دوران بارداری با نتایج حاملگی آنان نوع پژوهش: پژوهش حاضر به صورت مقایسه ای می باشد که اطلاعات آن با استفاده از یک پرسشنامه شامل مشخصات فردی و یک برگه ثبت اطلاعات زایمانی جمع آوری شده است. نمونه: 360 زن با سابقه صفر تا چهار زایمان از دو جامعه زنان با وضعیت روانی -اجتماعی مناسب و نامناسب (180 نفر از هر گروه) می باشند که براساس پرسشنامه وضعیت روانی -اجتماعی Copper و همکاران به روش نمونه گیری متوالی انتخاب شدند.
    نتایج
    وضعیت روانی -اجتماعی مادران، با وزن کم هنگام تولد، محدودیت رشد داخل رحمی و زایمان زودرس ارتباط آماری معنی داری را نشان داد(به ترتیب 005/0 = P، 028/0 = P 000/0= P).
    بحث و نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان داد که زنان با وضعیت روانی -اجتماعی نامناسب در معرض خطر بیشتری برای بروز نتایج نامطلوب حاملگی می باشند. لذا پیشنهاد می شود، خانواده ها و مراقبین بهداشتی با شناسایی و حمایت روانی بیشتر از این زنان، سبب کاهش تنیدگی و افزایش اعتمادبه نفس و اطمینان آنان گردند.
    کلیدواژگان: وضعیت روانی، اجتماعی، نتایج حاملگی
  • منصوره یادآورنیکروش، عاطفه طلوعی فر، زهره فیضی، روح انگیز جمشیدی صفحه 14
    مقدمه
    آی. یو.دی یکی از پرطرفدارترین وسایل پیشگیری از بارداری است که بیش از صد میلیون زن در سراسر دنیا از آن استفاده می کنند و در صورت وجود ترشحات واژینال، باید بررسی ها و آزمایشات لازم برای تعیین عفونتهای دستگاه تناسلی صورت بگیرد. با توجه به اینکه واژینیت شایع ترین مشکل زنان را در مراکز درمانی تشکیل می دهد، می توان با کاهش عوارض و تشخیص و درمان این عفونتها، به ارائه کیفیت بالاتر و ایمنی بیشتر در استفاده از آی. یو.دی کمک کرد.
    هدف
    تعیین عوامل مستعد کننده واژینیت در استفاده کنندگان آی. یو.دی. نوع پژوهش: پژوهش حاضر به شکل مورد- شاهدی صورت گرفت. متغیرها در دو دسته عوامل فردی و عوامل مرتبط با آی. یو.دی و مراقبتهای آن، از طریق معاینه و مصاحبه و پرونده مددجویان برای هر دو گروه مورد و شاهد در برگه پرسشنامه ثبت گردید و از مقایسه این عوامل بین دو گروه، عوامل مستعد کننده واژینیت تعیین شدند.
    نمونه پژوهش: جمعا 330 نمونه دارای آی. یو.دی که حداقل دو ماه قبل از شروع پژوهش آی. یو.دی خود را در مرکز بهداشتی درمانی امام خمینی شهرستان ورامین گذاشته بودند، از طریق نمونه گیری تدریجی و به شکل مستمر در دو گروه 165 نفری مورد (دارای واژینیت) و شاهد(بدون واژینیت) قرار گرفتند.
    نتایج
    یافته های پژوهش نشان دادند که از بین عوامل فردی، سابقه ابتلاء به واژینیت (002/0 = P)، و عدم انجام اقدام درمانی در صورت ابتلاء به واژینیت (028/0 = P)، غیر شیرده بودن زنان (042/0 = P) و از مجموعه عوامل مرتبط با آی. یو.دی و مراقبتهای آن، کارشناسان مامایی به عنوان عامل گذارنده آی. یو.دی (05/0 = P) عوامل مستعد کننده واژینیت بودند.
    بحث و نتیجه گیری
    بر اساس آزمون رگرسیون لجستیک بین متغیرهای معنی دار، به ترتیب سابقه ابتلاء به واژینیت و انجام اقدامات درمانی و وضعیت شیردهی مهمترین نقش را در وقوع واژینیت داشتند. در صورت توجه به عوامل مستعد کننده واژینیت در زمان جاگذاری آی. یو.دی می توان نمونه های مناسب تری را برای استفاده از این روش جلوگیری انتخاب نمود.
    کلیدواژگان: واژینیت، آی، یو، دی، عوامل مستعد کننده
  • سیف الله کیقبادی، صدیقه سالمی، مریم صدری، محمود محمودی صفحه 19
    مقدمه
    آموزش بالینی بخش اساسی و مهم آموزش پرستاری است و بدون آن، تربیت پرستاران کارآمد و شایسته هدفی دور از دسترس است. وجود هرگونه مشکل در آموزش بالینی، کارآیی و بازده این بخش از آموزش پرستاری را دچار مشکل می کند و تنیدگی یکی از این مشکلات است.
    هدف
    تعیین درجه تنش زایی عوامل تنیدگی آور آموزش بالینی پرستاری در مربیان پرستاری نوع پژوهش: این پژوهش یک مطالعه توصیفی و یک گروهی است و روش گردآوری اطلاعات، خود گزارش دهی با استفاده از پرسشنامه بوده است. نمونه: تعداد 96 نفر از مربیان پرستاری زن دانشکده های پرستاری و مامایی دانشگاه های علوم پزشکی شهر تهران به روش طبقه ای تصادفی انتخاب و در پژوهش شرکت داده شدند.
    نتایج
    در بین عوامل تنیدگی آور آموزش بالینی «فشار کار زیاد ناشی از تدریس دروس بالینی، نظری و مسئولیت های اداری و احساس عدم تساوی با دیگران» بیشترین درجه تنش زایی را داشته است و لیکن عوامل تنیدگی آور «نظارت کافی بر فرد فرد دانشجویان در بالین»، «واضح نبودن سیاست جانشین سازی مربیان پرستاری در محیط های بالینی به هنگام بیماری و مرخصی» و «فقدان آمادگی و تجربه در آموزش بالینی» نیز به ترتیب از درجه تنش زایی بالایی برخوردار بوده اند.
    بحث و
    نتیجه گیری
    یافته ها نشان داد که در بین عوامل تنیدگی آور آموزش بالینی فشار کار زیاد ناشی از تدریس دروس بالینی، نظری ومسئولیت های اداری و احساس عدم تساوی با دیگران بیشترین درجه تنش زایی وعامل تنیدگی آور «نقش رابط را با موسسات بازی کردن» کمتر درجه تنش زایی را داشته است.
  • پروین تترپور، صدیقه سالمی، شاهرخ مسعودی، عطرکار روشن صفحه 25
    مقدمه
    ارزشیابی عملکرد فرآیندی است که طی آن عملکردهابامعیارهای موجودمقایسه ودرباره آن قضاوت می شود. نتایج به دست آمده از ارزشیابی عملکرد کارکنان می تواند دربهبود کیفیت مراقبتی و بالا بردن سطح سلامت جامعه موثر باشد.
    هدف
    ارزشیابی نحوه مراقبت از مسیر وریدی توسط کارکنان پرستاری در بخشهای کودکان نوع پژوهش: این پژوهش از نوع توصیفی بود و نحوه مراقبت از مسیر وریدی را در کارکنان پرستاری بخش کودکان با استفاده از چک لیست سرم درمانی و مشاهده مستقیم توسط پژوهشگر مورد بررسی قرار داد و ارتباط پاره ای از مشخصات دموگرافیک (سن، سابقه کار و مدرک تحصیلی) پرستاران را با نحوه مراقبت سرم درمانی تعیین نمود.
    نمونه: در این پژوهش 102 نفر از کارکنان پرستاری (کارشناس پرستاری 53 نفر، کاردان پرستاری 2 نفر و بهیاران با دیپلم بهیاری 47 نفر) شاغل در بیمارستان منتخب وابسته به دانشگاه علوم پزشکی گیلان در شهرستان رشت مورد ارزشیابی قرار گرفتند. به علت کوچک بودن جامعه پژوهش حجم نمونه با حجم جامعه یکسان بود.
    نتایج
    کیفیت مراقبت اکثریت پرستاران و بهیاران از مسیر وریدی در مراحل قبل، حین و بعد از سرم درمانی در حد متوسط بود.
    بحث و
    نتیجه گیری
    روش تزریق وریدی در درمان کودکان رایج بوده و در برخی موارد تنها راه تجویز دارو می باشد. یکی از مهمترین نقشهای پرستاران به ویژه در بخشهای کودکان، مراقبتهای لازم از مسیر وریدی و گذاشتن کاتتر داخل ورید است. درمان داخل وریدی به علت عوارض و خطرات فراوان نیاز به مراقبت پرستاران کارآزموده و با سطح علمی بالا دارد و برای اطمینان از عملکرد و کاهش عوارض وریدی، آموزش به کارکنان پرستاری و ارزشیابی آنها در این زمینه ضروری است.
    کلیدواژگان: ارزشیابی، مراقبت از مسیر وریدی
  • صدیقه خنجری، فروغ مولا، اقدس دواچی، حمید حقانی صفحه 31
    مقدمه
    بستری شدن در بیمارستان برای کودک امری اضطراب آور است و از آنجائیکه این اضطراب بر سیر بهبودی و آینده کودک اثر مخرب دارد می توان از بازی به عنوان یکی از روش های کاهش دهنده اضطراب استفاده کرد.
    هدف
    تعیین و مقایسه اختلاف میزان اضطراب کودکان بستری بدو پذیرش به کارآزمایی، یک ساعت و پنج ساعت بعد از آن در دو گروه مورد و شاهد.
    نوع پژوهش: پژوهش از نوع کارآزمایی بالینی با گروه شاهد بوده است که در آن از ابزار اسپیلبرگر مخصوص کودکان برای تعیین اضطراب استفاده شده است به این ترتیب که در بدو پذیرش به کارآزمایی میزان اضطراب کودکان هر دو گروه مورد و شاهد تعیین شده سپس کودکان گروه مورد حدود نیم ساعت مشغول بازی شدند. یک ساعت بعد از پذیرش به کارآزمایی و پنج ساعت بعد از آن طی دو مرحله مجددا میزان اضطراب هر دو گروه تعیین و با اضطراب بدو پذیرش به کارآزمایی مقایسه گردید.
    نمونه: نمونه پژوهش تعداد 92 نفر از کودکان بستری بوده اند که به روش غیراحتمالی مستمر انتخاب و با استفاده از روش تصادفی ساده به دو گروه مورد و شاهد تقسیم شده اند (46 نفر در هر گروه).
    نتایج
    آزمون t مستقل نشان داد بازی با اطمینان 6/94% بر میزان اضطراب کودکان تاثیر داشته و آن را کاهش می دهد اما این تاثیر طولانی مدت نبوده است.
    بحث و نتیجه گیری
    براساس نتایج تحقیق می توان گفت از آنجایی که تاثیر بازی بر اضطراب کودکان بستری طولانی مدت نیست لازم است طی روز اتاقهای بازی با امکانات کافی و وسایل بازی مناسب جهت سنین مختلف در بیمارستانها تدارک دیده شود تاکودکان بتوانند به طور مستمر به این امر مبادرت ورزند. تحقیقات بعدی در زمینه تاثیر بازی بر اضطراب کودکان بستری در اتاق های ایزوله، کودکانیکه استراحت مطلق دارند و کودکان بستری در بخش های مراقبت ویژه پیشنهاد می شود.
    کلیدواژگان: اضطراب، بستری شدن، بازی، کودکان
  • اکرم نجف یارندی، مرجان تنوری فرد، سلوا نیکپور، حمید حقانی صفحه 39
    مقدمه
    اختلال در تبادلات گازی اغلب از وجود ترشحات مخاطی در راه های هوایی کوچک ناشی می شود و ساکشن صحیح مجاری هوایی به منظور تخلیه ترشحات حائز اهمیت است.
    هدف
    تعیین ومقایسه گازهای خون شریانی بیماران جراحی قلب باز باو بودن استفاده از نرمال سالین در ساکشن لوله تراشه نوع پژوهش: پژوهش حاضر از نوع کارآزمایی بالینی تک گروهی است که در آن لوله تراشه نمونه های پژوهش یکبار با استفاده از نرمال سالین و یکبار بدون استفاده از آن ساکشن شده و گازهای خون شریانی قبل و بعد از هر بار ساکشن تعیین و با یکدیگر مقایسه شده اند.
    نمونه: نمونه پژوهش را تعداد 40 نفر از بیمارانی که تحت عمل جراحی قلب باز قرار گرفته بودند و در بخش مراقبت های ویژه جراحی قلب و عروق بیمارستان شهید فقیهی شیراز بستری و دارای لوله تراشه بوده اند تشکیل می داد که به روش نمونه گیری متوالی انتخاب شدند.
    نتایج
    یافته ها نشان داد که استفاده از نرمال سالین در ساکشن لوله تراشه بر مقادیر گازهای اکسیژن و گازکربنیک شریانی بیماران تحت عمل جراحی قلب باز تاثیر نداشته اما موجب کاهش درصد اشباع اکسیژن شریانی بیماران شده بود (01/0= p).
    بحث و نتیجه گیری
    براساس یافته های بدست آمده می توان نتیجه گیری کرد که استفاده از نرمال سالین به هنگام ساکشن لوله تراشه همانند سدی در مسیر تبادلات گازی قرار گرفته و موجب اختلال در تبادلات و کاهش درصد اشباع اکسیژن شریانی می شود. این امر موجب اختلال در اکسیژن گیری بافت ها شده و هیپوکسی ایجاد می نماید. لذا توصیه می شود تنها در صورت نیاز به تحریک رفلکس سرفه از نرمال سالین در هنگام ساکشن لوله تراشه استفاده شود.
    کلیدواژگان: ساکشن لوله تراشه، نرمال سالین، گازهای خون شریانی
  • فرشته آئین، فاطمه دریس، ناهید شاهقلیان صفحه 47
    مقدمه
    نیمه دوم قرن بیستم را میتوان با شجاعت و افتخار عصر کودکان نامید زیرا بقای جامعه در گرو بقای اطفال است و برای اینکه جامعه به رشد و تعالی برسد باید کودک تربیت و برای زندگی عادی و اجتماعی آماده شود. کودکان آسیب پذیرتر از سایر افراد جامعه هستند. بد رفتاری با کودک طیف وسیعی از رفتارهای آسیب رسان از قبیل عدم برآوردن نیازهای اولیه کودک، تنبیه جسمی، سوء استفاده جنسی و آزار واذیت عاطفی راشامل می شود. درایران نیزاخیرا انعکاس وسیع ومکرر سوء رفتار نشان می دهد که این مسئله دربین خانواده های ایرانی یک معضل اجتماعی فراگیربوده که اثرات نامطلوبی نیز به دنبال دارد.
    هدف
    تعیین شیوع و وخامت اشکال مختلف سوء رفتار با کودک و برخی عوامل مستعد کننده آن در خانواده های مراجعه کننده به بیمارستانها و درمانگاه های آموزشی شهرکرد.
    نوع پژوهش: مطالعه حاضر، یک مطالعه توصیفی - مقطعی بود که با استفاده از پرسشنامه CTSPC، پرسشنامه مربوط به ویژگی های دموگرافیک والدین، کودک و عوامل محیطی - اقتصادی شیوع سوء رفتار با کودک و عوامل مستعد کننده آن بررسی شد.
    نمونه: 368 والد مراجعه کننده به بیمارستانها و کلینیک های آموزشی شهرکرد در این مطالعه شرکت کردند.
    نتایج
    یافته های مطالعه فوق نشان داد که 1/81 % والدین سوء رفتار جسمی، 91% سوء رفتار عاطفی، 8/77% غفلت عاطفی، 8/75% غفلت بدنی و 6/20% غفلت آموزشی را در مورد کودکان خود اعمال می کردند. علاوه بر آن بین بسیاری از ویژگی های دموگرافیک والدین (جنس، شغل، تحصیلات، سابقه تنبیه در دوران کودکی، سلامت جسمی و...) ویژگی های دموگرافیک کودک (جنس، سن، خلق و خو، سلامت جسمی، تبعیت از والدین و...) ویژگی های محیطی - اقتصادی (سطح در آمد، شرایط محل سکونت و...) با اشکال مختلف سوء رفتار ارتباط مثبت و معنی دار وجود داشت.
    بحث و نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه شیوع بالای سوء رفتار را در خانواده های شهر کرد نشان داد که به هر حال با ارزیابی اولیه ویژگی های والدین، کودک و محیط میتوان احتمال رخداد سوء رفتار با کودک در خانواده را تا حدی پیش بینی نمود و با آموزش و حمایت به موقع والدین از قربانی شدن کودک پیشگیری به عمل آورد.
    کلیدواژگان: سوء رفتار، عوامل مستعد کننده، کودک، پرسشنامه CTSPC
  • اقدس دواچی صفحه 55
    با توجه به ناتوانی افراد در برقراری ارتباط موثر و صحیح که زندگی افراد بسیاری را تلخ و ناگوار ساخته و حتی منجر به ترک خدمت آنان می گردد، آشنا و حساس شدن نسبت به شخصیتهای گوناگون تغییرات فاحشی را در نحوه درک برخورد ورفتار افراد نسبت به یکدیگر ایجاد می کند. Hartman معتقد است که هر انسانی با یک انگیزه درونی و محوری ویا سائق که بوسیله محدودیتها و توانائی ها مشخص می شود متولد می گردد. از نظر وی رنگهای قرمز، آبی، سفید و زرد نمایانگر چهار نوع شخصیت است. با شناخت و آموزش حساسیت نسبت به این شخصیتها می توان به استراتژی هائی که باعث زندگی آرامتری می شود دست یافت و از سوگیری های منفی دست کشید وبه فردی که نعمتها و موهبتها و توانائی های دیگران را می بیند و ارج می نهد تبدیل شد. برای رسیدن به چنین هدف ثمر بخش و مثبتی باید سعی کرد تا:1- رنگ خود ودیگران رادید، شناخت، فهمید و پذیرفت. 2- راهکارهائی که باعث اتصال و پیوند با شخصیت های مختلف می شود را پیدا نمود.
    3- توانائی هایی را کسب نمود که فاقد آن هستیم
|
  • Dabbaghif., Sadeghih., Jahaanfar, Sh, Haghani, H. Page 7
    Background
    Pregnant women with high level of anxiety are likely to give birth to babies who are irritable, restless, have sleep disorders and low birth weight.
    Objective
    To determine the relation of psychosocial status of women during pregnancy and pregnancy outcomes. Design : This was a comparative study. Data were collected using a questionnaire. Samples : 360 subject nuliparas to multiparas 4, were selected through consequative sampling, 180 in each group (appropriate and inappropriate psycholocial status).
    Results
    There was a relation between psychosocial status of mothers and LBW (p=0.005), IUGR (p=0.028) and preterm labor (p=0.000).
    Conclusion
    Emotional support by family and health care providers should be targeted at women with poor psychosocial status during pregnancy in order to decrease their emotional distress and to enhance their self- esteen and self- confidence.
  • Nikraveshm., Tolueefara., Feiziz., Jamshidee, R. Page 14
    Background
    More than one hundred million women in the world use IUD as a contraceptive method. In the case of vaginal discharge, necessary tests shoukd be done to determine the infection of genital tract. As vaginitis is one of the most common problem in women so with early diagnosis and treatment we can make good use of IUD and reduce its complications.
    Objective
    To determine predisposing factors of vaginitis in IUD users. Design : It was a case- control study and variables related to personal factors and/ or IUD as predisposing factors of vaginitis were colleted by the use of a questionnaire and determined by comparing these factors in two groups. Sample : For the purpose of this study 330 women with IUD insertion two months prior to research were selected through consecutive sampling in two groups. Each group composed of 165 case group (with vaginitis(and control group (without vaginitis)
    Results
    The findings showed that in personal factors, previous vaginitis (p= 0.002), treatment of vagiitis (p=0.028), breast feeding (p=0.042) and in IUD factors B.S midwives who insertes IUD (p=0.05), were disposing factors of vaginitis.
    Discussion
    Based on logistic regression test between variables which had significant statistical differences, respectively, previous vaginitis, treatment, status of breast feeding at the research time were the most important disposing factors. With attention to these factors, the better samples will be find for IUD insertion.
  • Keighobadys., Salemis., Rasadim., Mahmoodi, M. Page 19
    Background
    Clinical work is important part of nursing teaching. Nursing education to their responsibilities for teaching and researching are also responsible for integrating the knowledge and practice and offering service to community. Complexity of these responsibilities often cause a great deal of psychological stress.
    Objective
    To determine level of stress perceived by nurse educators during their clinical teaching. Design : This was a descriptive study and the information were obtained through questionnaire. Samples : 98 female nurse educators were selected randomly from faculty members of Iran, Shahid Beheshti and Tehran Universities.
    Results
    Results showed that ''heavy workload''(responsibility of theoretical and clinical teaching) were the most stressful activity on the part of nurse educators. Other contributing factors were '' experience on the part of nurse educators.
    Conclusion
    Data showed that among stressful factors in clinical teaching ''heavy workload of theoretical and clinical teaching'' and ''unequality with others'' were the most stressful factors for nurse educators.
  • Tatarpourp., Salemis., Maghsoudi, Sh, Roshan, A. Page 25
    Background
    Evaluation of procedure is a process through which procedures are comp aired with standards and judgment is made about. Results obtained from evaluation of staff's function can be effective in improving quality of care and promoting society health level.
    Objective
    Evaluation of quality care of intravenous line by nurses. Design : This was a descriptive study in which quality care of the intravenous line were assessed. Data were collected through direct observation, interview and completing observation check list. The relation of some demographic data (age, work history, educational qualification) were assessed with quality of care. Samples : 102 staff nurses were selected.
    Results
    Quality care of intervenes line by nurses were in medium level..
    Conclusion
    All nurses need to have educational course about intravenous therapy in order to become more knowledgeable and skilled and able to prevent complication.
  • Khanjaris., Molaf., Davachia., Haghani, H. Page 31
    Background
    Hospitalization is an anxiety producing event for children and their families, There are many strategies to reduce the anxiety of hospitalized child one of which is play.
    Objective
    To determine the effect of Play on the anxiety of hospitalized children. Design : This study was a randomized clinical trial with control group. At the beginning of trial the anxiety of both groups were measured by "spiel Berger's questionnaire". Then the children of trial group had the chance of playing in play room for half an hour. One and five hours after playing both groups completed the same questionnaire again. Samples : 92 school age children in hospital were randomly assigned in two groups. 46 in control group.
    Results
    The findings indicated that the play reduced the anxiety of children in case group after one hour, but the effect of play did not last long (5 hours afterwards)..
    Conclusion
    We can decrease the anxiety of hospitalized children by providing play room. Nurses should provide opportunity for hospitalized children to play. For the continuity of play it is suggested that the hospital's play rooms be active during day. It id recommended that effect of play on anxiety of hospitalized children who are isolated or on complete bed rest or are in ICU be assessed
  • Najaf-Yarandia., Tanourifardm., Nikpoors., Haghani, H. Page 39
    Background
    Disorder in diffusion of blood gases almost always is clue to collection of secretion in respiratory airways. So protecting the airway, correct suctioning to remove the secretion and maintenance of air way potency are necessary interventions in patient with end tracheal tube.
    Objective
    To determine and compaire arterial blood gas in patient with open heart surgery with and without use of normal saline in suctioning end tracheal tube. Design : The study was a single group clinical trial. The end tracheal tube of each subject were suctioned once with normal saline and once without it. The arterial blood gases were compaired before and after each suctioning. Samples : 40 patient with open heart surgery were selected according to research purpose.
    Results
    Instillation of normal saline bolus prior to end tracheal tube suctioning has an adverse effect on oxygen saturation (p=0.01) but it's effect on pao2 and paco2 was not significant.
    Conclusion
    Use of normal saline in suctioning of end tracheal tube may cause disorder in gas exchange and tissue oxygenation. It is recommended that normal saline be used in low dose and only when there is a need for stimulation of cough reflex.
  • Aeenf., Derisf., Shahgholian, N. Page 47
    Background
    Second half of 20th century is named as child age, because the improvement of society depends on the child growth and development. Child abuse includes many bizzar behaviors such as bodily punishment, sexual and emotional abuse. Abuse can be physical, emotional and educational neglect, which has profound effect on child's health, growth and development.
    Objective
    To determine the incidence and the severity of different kind of child abuse and neglect and some of it's disposing factors. Design : This was a descriptive study using questionnaire to determine demographic data, environmental and economical factors in relation to child abuse and it's disposing factors.. Samples : 368 parents selected randomly.
    Results
    Result showed that were 81.1% physical abuse 91% emotional abuse, 77.8% emotional neglect, 75.8% physical neglect and 20.6% educational neglect among the children of the study group.
    Conclusion
    Results of this study showed a high incidence of different forms of child abuse. This data needs special concern.
  • Davachi, A. Page 55
    In reference to most people's inability to communicate effectively and correctly which make their life bitter and unpleasant even causes a lapse from duty or renouncing the work. Acknowledgement and sensitivity to different personality, make a big change in way of perceiving, behaving and encountering others. The Hartman's color code is based on the belief that each of us is born with an innate color motive, or represent four distinct personality types help you to learn what to expect and how to respond to personalities when they are under stress and harmonize diversity to improve our performance and satisfaction. Personality-sensitivity training can give us the strategies we need to simplify our life and bring the best in others and prevent negative partiality and become a person who is able to see and respect people's gift, strength and potentialities. To reach to this effective and positive point we must: 1- See, recognize, understand and accept our's and other's personality color. 2- Find out strategies which connect us to different personalities. 3- Gain strength, which we dont have.